HFM Преземи - HotForex North Macedonia - HotForex Северна Македонија

Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)


Metatrader 4 (MT4): Преземете, инсталирајте и најавете се

HotForex MT4 е кориснички интерфејс со меѓубанкарска ликвидност и брзо извршување, кој нуди голем број на придобивки за крајниот корисник и задоволува многу од најпопуларните потреби на трговците со своите разновидни алатки и ресурси.

Совршено опремено работно место, оваа моќна платформа им овозможува на трговците ефикасно да ја анализираат динамиката на цените, да вршат трговски трансакции и да работат со автоматизирани програми (Expert Advisors). Сите овие карактеристики и повеќе се комбинирани во една платформа која обезбедува се што ви треба за да започнете со тргување на финансиските пазари.


Десктоп (Window, Mac, Linux)

Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Терминалот HotForex MT4 нуди голем број импресивни аналитички алатки:
 • 9 различни временски рамки
 • Детална анализа на динамиката на цитати
 • Гледајте повеќе графикони истовремено
 • Способност за преклопување на аналитички објекти
 • Однапред програмирани аналитички алатки
 • 50+ вградени индикатори и алатки

Преземете за Windows

Преземете за Mac

Преземете за Linux


Предности Придобивки
 • Лесно користење преку неговиот кориснички интерфејс.
 • Вестите се внесуваат директно во платформата за тргување
 • Го поттикнува користењето и развојот на стручни советници
 • Повеќејазична платформа
 • Дневен извод од сметката
 • Резиме на сметката на клиентот во реално време, вклучувајќи го капиталот на сметката, флуктуирачкиот профит и загуба
 • Заостанува стоп загуба објект.

Како да инсталирам
1 Преземете ја платформата овде
2 Стартувај ја датотеката .exe
3 Најавете се на вашата сметка HotForex MT4

Како да се деинсталира
1 Одете во менито Старт
2 Најдете ја вашата апликација MT4 во списокот
3 Десен клик на неа и изберете Деинсталирај

WebTerminal

MetaTrader 4 WebTerminal е најсовремена, корисничка платформа која овозможува ефикасно тргување директно од кој било веб-прелистувач, без потреба од преземање дополнителен софтвер. Трговците можат да поставуваат нарачки во тек или на пазарот и да ја видат целата нивна трговска активност и на сметките во живо и на демо.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Водечки алатки и карактеристики:

 • Секој прелистувач и оперативен систем
 • Тргување со еден клик
 • Следете ги вашите инвестиции
 • Напредни аналитички алатки
 • 9 графикони временски рамки
 • 3 типа табели за цени

Стартувајте го веб-терминалот MT4


Предности Придобивки
 • Табели кои можат да се конфигурираат и цитати во реално време
 • Погледнете ја целата трговска активност
 • Тргувајте директно од графиконите
 • Не е потребно преземање

Андроид

HotForex MT4 Android обединува напредни алатки за графикони и тргување за да создаде идеален избор за трговецот во движење. Споредливи со нашиот целосно функционален трговски терминал, трговците можат да пристапат до финансиските пазари, да применуваат техничка анализа, да бележат движења и да прават нарачки од каде било во светот.

Андроид апликацијата HotForex бара Android OS верзија 4.0 или понова.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Уживајте во целосна контрола со HotForex Android:
 • Работете од каде било
 • Интерактивни графикони за валута
 • Широк асортиман на паметни телефони и таблет компјутери
 • 20+ индикатори
 • Тргување со графикони во живо
 • Затворете и изменете ги постоечките нарачки
 • Погледнете ја вашата историја на тргување
 • Добивка/загуба на живи занаети во реално време

Преземете за Андроид

Предности Придобивки
 • Безбеден и доверлив
 • Поставете стоп-загуба и преземање-профит
 • Сите видови нарачки
 • Преглед на пазарните цени во реално време


iPhone

HotForex iPhone Trader е платформа за тргување компатибилна со iPhone, специјално дизајнирана да ви ја понуди предноста од целосната функционалност додека тргувате во движење, под услов да е достапна или Wi-Fi или 3G конекција. Пристапете до вашата сметка и извршувајте трговски операции каде и да сте!
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Апликацијата HotForex iPhone нуди голем број функции:

 • Внесете инстант и нерешени нарачки
 • Дозволено е оградување
 • Следете ги нарачките во живо
 • Вршете трговски операции
 • Табели за штиклирање во реално време
 • Извршување со еден клик
 • Динамично следење на деталите за сметката
 • Погледнете ја целосната историја на тргување

Преземете за iPhone

Предности Придобивки
 • Поставете нивоа на стоп-загуба и преземање профит
 • Пристапете до вашата историја на тргување
 • Измени занаетиiPad

Како клиент на HotForex, добивате моментален пристап до нашата најсовремена технологија, лесен за преземање и лесен за користење HotForex iPad Trader. Нашиот софтвер беше специјално развиен за да вклучи многу од напредните функции на уредот iPad за целосен пристап до вашата сметка и совршена средина за тргување каде и да одите.

Апликацијата HotForex iPad бара iOS 4.2 или понова верзија.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
HotForex iPad Trader ви го нуди следново:
 • Следење во живо на цените за сите инструменти
 • Многу различни видови нарачки во тек
 • Табели во живо во повеќе временски рамки
 • Напредни графикони со техничка анализа
 • Целосно онлајн управување со сметки
 • Пристап до активности и историски извештаи

Преземете за iPad

Предности Придобивки
 • Нов кориснички интерфејс со повеќе панели со приклучливи панели
 • Онлајн вести во живо од наградуваниот сервис за вести, FX Street
 • Пристап до внатрешниот систем за пошта MT4
 • Повеќејазична поддршка


HotForex MultiTerminal

Платформата HotForex MultiTerminal обезбедува практичен и удобен начин за управување со повеќе сметки истовремено од еден интерфејс. Корисниците на терминалот HotForex MT4 ќе најдат многу позната трговска средина со сета моќ на MT4 со уште поголема функционалност.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Главни карактеристики Придобивки:
 • Поддржан е неограничен број на трговски сметки
 • Управување со трговската активност во реално време
 • Извршување на повеќе типови нарачки
 • Следење на доводот на цените во живо
 • Приказна историја на тргување
 • Лесен за користење MT4 интерфејс

Преземете за MultiTerminal

Системски барања:
Microsoft Windows XP/2003/Vista/2008/7/8/10. Потребен е и процесор со поддршка за SSE2 (Pentium 4/Athlon 64 или повисоко). Хардверските барања се ограничени на софтверски.


Metatrader 5 (MT5): Преземете, инсталирајте и најавете се

Десктоп (Window, Mac)

Платформата HotForex MT5 ги зема сите најдобри карактеристики на MetaTrader 5 и ги прилагодува за да одговараат на потребите на клиентот HotForex кој сака да ги совлада пазарите, без разлика каков е нивниот стил или претпочитано средство за тргување.

Оваа моќна, но прифатлива за корисниците платформа нуди повеќе функции, напредни алатки за тргување, супериорна поддршка и целосна контрола на вашите занаети за подобрено трговско искуство. Добијте најдобар почеток на вашето ефикасно тргување на пазарите со една од најиновативните и најпопуларните платформи за тргување во светот.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Терминалот HotForex MT5 нуди повеќе алатки од кога било досега:
 • 21 различни временски рамки
 • Супериорни алатки за анализа
 • Тргувајте со сите класи на средства HotForex
 • Прикажувајте до 100 графикони истовремено
 • Дозволено е оградување
 • Тргување со еден клик
 • Вграден економски календар
 • 80+ технички индикатори

Преземете за Windows

Преземете за Mac


Предности Придобивки
 • Целосен пристап до вашата сметка и историја на нарачки
 • Целосна контрола на вашите занаети во секое време
 • Подобрени способности за управување со нарачки
 • Поставете ги нивоата за стопирање на загуба и преземање профит
 • Достапно и за прелистувачи и мобилни уреди

Како да инсталирам
 1. Преземете ја платформата овде
 2. Стартувај ја датотеката .exe
 3. Најавете се на вашата сметка на HotForex MT5

Како да се деинсталира
 1. Одете во менито Старт
 2. Најдете ја вашата апликација MT5 во списокот
 3. Десен клик на неа и изберете ДеинсталирајWebTerminal

Тргувањето преку MetaTrader 5 WebTerminal значи дека нема потреба да преземате дополнителен софтвер. Едноставно стартувајте го WebTerminal од кој било компјутер и кој било прелистувач и започнете со тргување за неколку секунди со сите исти функции како и десктоп платформата!

Спроведете брзо и паметно тргување на интернет:
 • Секој прелистувач и оперативен систем
 • Напредни аналитички алатки
 • Следете ја целата трговска активност
 • Зголемена брзина на платформата
 • Тргување со еден клик
 • Дозволено е оградување

Стартувајте го MT5 WebTerminal

Предности Придобивки
 • Достапно за сите прелистувачи и оперативни системи
 • Пристапете до историјата на тргување
 • Тргување со еден клик
 • 9 временски рамки
 • 38 технички индикатори

Андроид

Палетата на платформата HotForex MetaTrader 5 вклучува опции на Android за сите типови уреди, така што нашите трговци можат да се чувствуваат дека имаат контрола над нивните сметки и подготвени да се фрлат на пазарите без разлика каде се или што прават. За флексибилност и мир во движење, изберете HotForex Android.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
HotForex Android: Мали уреди, голема моќ
 • Интерактивни графикони
 • 9 временски рамки
 • Тргување со еден клик
 • Напредни функции за тргување
 • 30 технички индикатори
 • 24 аналитички објекти

Преземете за Андроид

Предности Придобивки
 • Сите видови нарачки
 • Отворете, затворете и менувајте занаети
 • Дозволено е оградување

iPhone

Совршената можност за тргување не се случува секогаш кога седите покрај вашиот компјутер. Никогаш не пропуштајте друга трговија со HotForex iPhone Trader, целосно функционална платформа со напредни функции за тргување за трговецот кој сака да пристапи до нивната сметка и да врши трговски операции во движење!

Тргувајте од каде било со The HotForex iPhone Trader:
 • Пристапете до вашата сметка насекаде
 • Интерактивни графикони во девет временски рамки
 • Напредни функции за тргување
 • Тргување со еден клик
 • 24 аналитички објекти
 • 30 технички индикатори

Преземете за iPhone

Предности Придобивки
 • Извршете трговски операции, испраќајте нарачки што чекаат, поставете ги нивоата на SL и TP
 • Пристапете до вашата историја на тргување
 • Дозволено е оградување

iPad

Сега можете да тргувате од каде било со интернет конекција со нашиот лесен за преземање, лесен за користење iPad Trader! Преземете ја платформата сега и уживајте во широк спектар на напредни алатки за тргување кои ќе ви овозможат да ги совладате пазарите и да пристапите до вашата сметка во движење.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
Изберете го HotForex iPad Trader и ќе добиете:
 • Интерактивни графикони во девет временски рамки
 • Напредни функции за тргување
 • Тргување со еден клик
 • 30 технички индикатори

Преземете за iPad

Предности Придобивки
 • Извршете трговски операции, испраќајте нарачки што чекаат, поставете ги нивоата на SL и TP
 • Пристапете до вашата историја на тргување од каде било
 • Дозволено е оградување

МетаТрејдер 4 наспроти МетаТрејдер 5

HotForex ги дизајнираше своите платформи за да се осигура дека секој трговец може да тргува во својот претпочитан стил, на својата омилена локација и на уредот по свој избор.

И MetaTrader 4 и MetaTrader 5 се популарни и моќни платформи за тргување кои им овозможуваат на трговците пристап до финансиските пазари, а HotForex се погрижи да ги искористи најдобрите карактеристики на секоја за да обезбеди совршено опкружување за тргување.
Преземете, инсталирајте и најавете се HotForex MetaTrader 4 (MT4), MetaTrader 5 (MT5) за Web, Windows, macOS, Android, iOS (iPhone, iPad)
За да дознаете повеќе за разликите помеѓу HotForex MT4 и HotForex MT5 и да одлучите кој е најдобар за вас, погледнете ја табелата подолу:


Споредба

Брз преглед - MT4 и MT5

Карактеристика МТ5 MT4
Временски рамки 21 9
Технички индикатори 38 30
Аналитички објекти 44 31
Вграден економски календар
Брзина на платформата 64 битни, повеќенаменски 32 битни, моно-нишки
Извршување на нарачката Извршување на пазарот Извршување на пазарот
Видови нарачки во очекување 6 4
Способност да креирате сопствени технички показатели и стручни советници користејќи го јазикот MQL5
Хеџинг
Тестер за стратегија Повеќенавојни Единечна нишка


Најчесто поставувани прашања за MT4 и MT5


Може ли да тргувам на мојата сметка MT4 користејќи платформа MT5?

Не. Платформата MT5 работи само со MT5 сметки, а платформата MT4 со MT4 сметки. За да тргувате на MT5, ќе треба да отворите сметка на MT5 овде .

Може ли да го пробам MT5 со демо сметка?

Да. Можете да отворите демо сметка на MT5 овде .

Може ли да тргувам на MT4 и MT5 паралелно?

Да. Ако имате сметка MT4 и MT5, можете да тргувате на двете платформи, под услов успешно да ги завршите сите потребни преземања и инсталации.
Thank you for rating.