HFM Отвори сметка - HotForex North Macedonia - HotForex Северна Македонија

Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex


Како да отворите сметка на HotForex


Како да отворите сметка на HotForex

Процесот на отворање сметка во Hot Forex е едноставен.


Посетете ја веб-страницата Hot Forex.com или кликнете овде .
 • Демо-сметката ви овозможува да тргувате без ризик со тоа што ви обезбедува пристап до платформите за тргување HotForex MT4 и MT5 и неограничени демо средства.
 • Сметката во живо ви овозможува да отворите сметка со вистински пари за да започнете со тргување веднаш. Вие едноставно го избирате типот на сметката што најмногу ви одговара, ја завршувате регистрацијата преку Интернет, ги поднесувате вашите документи и сте подготвени да одите. Ве советуваме да го прочитате обелоденувањето на ризикот, договорот со клиентите и деловните услови пред да започнете со тргување.

Во двата случаи ќе се отвори област myHF. Областа MyHF е вашата област на клиенти од каде што можете да управувате со вашите демо сметки, вашите сметки во живо и вашите финансии.


Прво, ќе треба да ја поминете процедурата за регистрација и да добиете лична област. Внесете ја вашата валидна е-пошта, полно име и потребните информации како подолу. Проверете дали податоците се точни; тоа ќе биде потребно за верификација и непречен процес на повлекување. Потоа притиснете го копчето „Регистрирај се“.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Регистрацијата е успешна, линк за потврда на е-пошта ќе биде испратена на вашата адреса за е-пошта.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Притиснете „Активирај сметка“. Штом вашата е-пошта е потврдена, ќе можете да ја отворите вашата прва трговска сметка.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex

Ајде да поминеме низ втората опција. Треба да го пополните вашиот профил и да притиснете „Зачувај и продолжи“
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex

Демо сметка

Вашата пракса порта во светот на тргувањето
 • Демо-сметката HotForex е дизајнирана да симулира вистинска средина за тргување врз основа на реалните пазарни услови. Нашето верување дека околината за демо тргување мора што поблиску да ја одразува околината за тргување во живо, е целосно во согласност со нашите основни вредности на Искреност - Отвореност - Транспарентност и обезбедува беспрекорна транзиција при отворање на сметка во живо за тргување на реалниот пазар.

Стекнете го потребното искуство за тргување и влезете на пазарот со доверба.
Предности на демо сметка:
 • Неограничено користење
 • Реални пазарни услови
 • Тестирајте стратегии за тргување
 • Пристап до трговија со MT4 и MT5 Terminal и Webtrader
 • Виртуелно салдо на отворање до $100.000

За да отворите демо сметка, притиснете „Моја сметка“ - „Отвори демо сметка“
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Можете да изберете MT4 или MT5, штиклирајте го полето и притиснете „Отвори демо сметка“
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
После тоа, можете да ги користите деталите за најавување како подолу за да се најавите на MT4 и Trade со ИД за најава за влез во демо сметка
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
, лозинка и сервер.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Тргување MT4 WebTerminal
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex

Вистинска сметка

За да отворите вистинска сметка, притиснете „Моја сметка“ - „Отвори трговска сметка“.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Финансирајте го вашиот паричник myHF и започнете со тргување
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Како да депонирате пари на HotForex


Жешка апликација за Android Forex

Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација Hot Forex од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Hot Forex – Trading Broker“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување Hot Forex за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.


Жешка апликација за iOS за Forex

Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација Hot Forex од App Store или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Hot Forex – Trading Broker“ и преземете ја на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување Hot Forex за IOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.Најчесто поставувани прашања за отворање сметка


Која е разликата помеѓу myHF сметка и трговска сметка?

Вашата myHF сметка е вашиот паричник, кој автоматски се креира кога ќе се регистрирате на HotForex. Може да се користи за депозити, повлекувања и внатрешни трансфери до и од вашите трговски сметки. Преку вашата област myHF, можете исто така да креирате ваши сметки за тргување во живо и демо сметки.
Забелешка: Можете да се најавите на вашата сметка на myHF само од веб-локацијата или користејќи апликација.
Трговската сметка е сметка во живо или демо што ја креирате преку вашата област myHF за да тргувате со кое било расположливо средство.
Забелешка: Можете да се најавите на вашата сметка за тргување во живо / демо само на платформата или на WebTerminal.


Како да се логирам на платформата за тргување?

Ќе треба да ги користите деталите за најавување што сте ги добиле на вашата регистрирана адреса на е-пошта откако ќе креирате сметка за тргување во живо или демо.

Ќе треба да внесете:
 • Број на трговска сметка
 • Лозинка на трговецот
 • Сервер. Забелешка: Ве известуваме дека можете да ја користите IP адресата на серверот доколку бараниот сервер не е достапен. Ќе треба рачно да ја копирате IP адресата на серверот и да ја залепите во полето Сервер.


Дали треба да дадам какви било документи на HotForex за да отворам сметка?

 • За сметки во живо ни требаат најмалку два документи за да ве прифатиме како индивидуален клиент:
  • Доказ за идентификација - тековна (не истечена) скенирана копија во боја (во PDF или JPG формат) од вашиот пасош. Ако не е достапен валиден пасош, поставете сличен документ за идентификација со ваша фотографија, како што е национална лична карта или возачка дозвола.
  • Доказ за адреса - извод од банка или сметка за комунални услуги. Сепак, проверете дали доставените документи не се постари од 6 месеци и дека вашето име и физичка адреса се јасно прикажани.
Важна забелешка: Името на документот за доказ за идентификација мора да одговара на името на документот за доказ за адреса.

Можете лесно да ги прикачувате вашите документи директно од вашата област myHF; Алтернативно, можете да ги скенирате и да ги испратите на [email protected]

Вашите документи ќе бидат проверени од одделот за верификација во рок од 48 часа. Ве молиме имајте предвид, сите депозити ќе се кредитираат на сметката само откако вашите документи ќе бидат одобрени и вашата област myHF е целосно активирана.


Која потпора се применува на мојата сметка?

Достапната потпора за сметките за тргување HotForex е до 1:1000 во зависност од типот на сметката. За повеќе детали, ве молиме одете на нашата страница Видови сметки на нашата веб-локација.


Како да се најавите на HotForex


Како да се најавите на сметката HotForex?

 1. Одете на мобилната апликација или веб-страница HotForex .
 2. Кликнете на „Најави се“ - „myHF“
 3. Внесете ја вашата сметка и лозинка.
 4. Притиснете на црвеното копче „Најави се “.
 5. Ако сте ја заборавиле лозинката, притиснете на „Ја заборавивте лозинката?“.

Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
На главната страница на страницата, мора да кликнете на „Најави се“. После тоа, внесете „ID на сметката myHF“ и лозинката што сте ги добиле од HotForex во е-пошта
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex


Ја заборавив мојата лозинка од HotForex


За да ја вратите вашата лозинка за HF, љубезно притиснете ја врската: https://my.hotforex.com/login

Таму, внесете „myHF ID“ и лозинката што сте ги добиле од HotForex во е-пошта и кликнете на црвеното копче „Reset Password“
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
После тоа. ќе ја добиете е-поштата со нова лозинка.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex

Како да ја смените лозинката myHF

За да ја промените лозинката на myHF прво најавете се на myHF Area со кликнување на оваа врска: https://my.hotforex.com/login и следете ги упатствата за видеото!Како да се најавите на апликацијата HotForex Android?

Овластувањето на мобилната платформа Андроид се врши слично како овластувањето на веб-страницата HotForex. Апликацијата може да се преземе преку Google Play Market на вашиот уред или кликнете овде . Во прозорецот за пребарување, само внесете HotForex и кликнете „Инсталирај“.

По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација за Android HotForex користејќи ја вашата е-пошта, Facebook, Gmail или Apple ID.
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex


Како да се најавите на апликацијата HotForex iOS?

Мора да ја посетите продавницата за апликации (itunes) и при пребарувањето користете го копчето HotForex за да ја пронајдете оваа апликација или кликнете овде . Исто така, треба да ја инсталирате апликацијата HotForex од App Store. По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација HotForex iOS со користење на ID и лозинката на вашата сметка на HF што сте ги добиле од HotForex во е-пошта
Како да отворите сметка и да се најавите на HotForex
Thank you for rating.